Maatschappelijk betrokken administratiekantoor in Utrecht

Als administratiekantoor in Utrecht willen wij graag wat bijdragen aan de samenleving en het ondernemersklimaat in Utrecht. Wij hebben ons afgevraagd hoe wij dat als administratiekantoor nou het beste kunnen doen? Het antwoord daarop is onze expertise en kennis in te zetten voor bedrijven/initiatieven/personen die iets bijdragen aan de maatschappij of zich inzetten voor ondernemerschap in Utrecht. Dat is dan ook de reden dat onze administratiekantoor de volgende drie stichtingen steunt door kosteloos te helpen met de administratie, aangiftes, fiscaal advies of het leveren van mentors.

Giving Back

Stichting Giving Back ondersteunt talentvolle scholieren met een bi-culturele achtergrond in de laatste twee jaar van het HAVO of VWO bij hun stap richting HBO/WO. Dit doen ze o.a. door mentoren aan leerlingen te koppelen. Wij leveren een mentor voor het jaar 2019/2020 aan deze stichting

We doe we

Stichting Wedowe

Stichting Wedowe steunen wij omdat zij mensen activeren om verandering teweeg te brengen in hun omgeving via allerlei initiatieven.

Graduate Space

Stichting Graduate Space in Utrecht faciliteert groeibedrijven om de volgende stap te zetten.
Dat is ook de reden dat wij hier gevestigd zijn en deze stichting steunen.

Cocon Administratie & Advies

Cocon Administratie & Advies is opgericht door een ervaren ex-medewerker van de Big 4-accountantsorganisatie PWC (een van de vier grootste accountantskantoren ter wereld). Na zijn tijd bij PWC heeft hij bij verschillende andere accountantsorganisaties in Nederland opdrachten uitgevoerd als freelancer. In zijn carrière heeft hij talloze grote MKB’s, stichtingen, multinationals en beursgenoteerde ondernemingen gecontroleerd op basis van de RJ (Nederlandse standaarden), BW 2 titel 9 (wettelijke bepalingen omtrent externe verslaggeving) en IFRS (internationale standaarden). Tevens heeft hij deze ervaring opgedaan in verschillende branches, denk daarbij aan handelsondernemingen, industriële bedrijven, logistieke ondernemingen, zorgbedrijven, non-profit en de energiesector. Deze rijke ervaring wil Cocon Administratie & Advies inzetten om het micro- tot kleinbedrijf te bedienen.

Cocon Administratie & Advies heeft tevens een beconnummer toegewezen gekregen van de belastingdienst en wordt hierdoor altijd tijdig op de hoogte gehouden van aanstaande veranderingen.

Missie

De missie van Cocon Administratie & Advies is om de kwaliteit en expertise waar multinationals flink voor betalen tegen een betaalbare prijs beschikbaar te maken voor start-ups, micro ondernemingen (≤ € 700K) en kleine ondernemingen (≤ € 12 mln.).
De oprichter van het administratiekantoor voert nog steeds op freelance basis controleopdrachten uit voor grote accountantskantoren. Dus aan kwaliteit en expertise hoef jij niet te twijfelen. Bij ons krijg je de kwaliteit van een accountant voor een betaalbare prijs.

Vestigingslocatie

Cocon Administratie & Advies is gevestigd aan de Euclideslaan 60 te Utrecht, in het kantorenpand van GraduateSpace Utrecht. Stichting GraduateSpace Utrecht is een samenwerking tussen onder andere Gemeente Utrecht en Hogeschool Utrecht om een plaats te bieden aan start-ups en scale-ups die onder andere voortkomen uit de verschillende incubator- en accelerator programma’s in Utrecht. De stichting heeft als doel het stimuleren van start-ups in Utrecht; deze doelstelling komt overeen met die van Cocon Administratie & Advies. Dit heeft ertoe geleid dat de oprichter van ons administratiekantoor zitting heeft genomen in het bestuur van de stichting GraduateSpace Utrecht. We verwelkomen graag veelbelovende start-ups bij ons administratiekantoor en bij GraduateSpace Utrecht voor deskundig advies, huisvesting en begeleiding.

Bereikbaarheid

Wij zijn gevestigd op het bedrijventerrein Rijnsweerd in Utrecht. Onze administratiekantoor in Utrecht is zeer makkelijk te bereiken en ligt direct naast de A28 en de A27 en nabij de A12. Ons kantoor is daardoor echt in het hart van Nederland gevestigd en ligt nabij o.a. Woerden, Ijsselstein, Nieuwegein, Hilversum, Houten, Maarssen en Amersfoort. Vanuit ons kantoor in Utrecht bedienen wij heel Nederland.

Wil jij langs komen bij ons op kantoor? Laat het even weten via de e-mail of bel even, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Heeft u vragen? Neem direct contact met ons op!